112Vandaag

Provincies

Vijf aanhoudingen voor geweld tegen politie na achtervolging

winkeldief aangehouden

Utrecht – De politie heeft zaterdagmiddag 17 februari op de Van Eysingalaan vijf aanhoudingen verricht voor het belemmeren van haar werk en openlijke geweldpleging tegen agenten. De aanhouding trok zo veel opdringerig publiek, dat agenten zich genoodzaakt zagen geweld te gebruiken om werkruimte te creëren. Onder meer werd een wapenstok ingezet.

Het incident begon omstreeks 16.30 uur met een melding over een motorscooter zonder kenteken die reed over de Marshalllaan. Agenten gingen er op af en zetten, toen zij de motorscooter zagen rijden, de achtervolging in. Al snel werden zij daarbij gehinderd door een andere scooter met twee opzittenden, die voor de politieauto ging rijden en zo de achtervolging belemmerde.

Bemoeien met aanhouding
De motorscooter raakte uit het zicht, waarna de agenten de opzittenden van de tweede scooter wilden aanhouden op de Van Eysingalaan. De aanhouding trok veel bekijks en snel was er een forse oploop van mensen. Eén persoon bemoeide zich met de aanhouding door met een nog onbekende voorwerp naar de politie te gooien. Een tweede persoon gooide met zand in het gezicht van een agent. Deze twee werden ook aangehouden.

Bestuurder motorscooter
Tenslotte werd op de Van Eysingalaan ook de bestuurder van de motorscooter aangehouden. De motorscooter werd niet meer aangetroffen. Leeftijden en woonplaatsen van de verdachten zijn op dit moment nog niet bekend. Nader onderzoek wordt ingesteld.

To Top