112Vandaag

Noord-Holland

Man uit het niets ernstig mishandeld

Politie met ambulance

Haarlem – De politie zoekt getuigen van een ernstige geweldsuitbarsting op een parkeerplaats aan het Floridaplein (winkelcentrum Schalkwijk) in Haarlem. Een 53-jarige Haarlemmer werd vanuit het niets door een groep personen aangevallen na een verkeersconflict.

De vrouw van het slachtoffer vroeg aan de bestuurder van een auto of deze zijn voertuig wilde verplaatsen. De auto stond zo op de weg dat de man en de vrouw niet weg konden rijden uit het parkeervak. De bestuurder weigerde zijn auto te verplaatsen en begon te schreeuwen. De vrouw werd geslagen door de man met een ramenwisser.

Hierop besloot het slachtoffer uit de auto te stappen en zijn vrouw te hulp te schieten. Ook de man werd door bestuurder van de auto aangevallen. Vanuit het niets kwam er een groep van ongeveer tien personen op de man afstormen. Die begonnen het slachtoffer te schoppen en te slaan. Daardoor viel de Haarlemmer op de grond. Terwijl het slachtoffer op de grond lag ging het schoppen tegen zijn hoofd en romp door.

Uiteindelijk rende de groep weg in de richting van de Aziëweg. Het is niet bekend wat de relatie is tussen de groep personen en de automobilist, waarmee het conflict begon. De bestuurder van de auto ging er ook vandoor. Het ging volgens getuigen om een oud type Opel Corsa, rood van kleur met een zwarte achterklep.

Het slachtoffer en zijn vrouw bleven verbouwereerd achter. De man moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie is direct een onderzoek gestart.

Getuigen en beelden gezocht
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van dit incident en waar de politie nog niet mee heeft gesproken.

To Top