112Vandaag

Noord-Holland

Aanhangers Feijenoord mishandelen supporter Ajax in Hilversum

Feijenoord supporters

Op het station in Hilversum slaat een groep aanhangers van Feijenoord een supporter van Ajax in elkaar. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 14 februari 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Ook RTV NH tv-programma Bureau NH besteedde aandacht aan de zaak.

Het gebeurt op zondag 8 mei 2016. De zaak is al wat ouder, maar de politie hoopt de daders alsnog te kunnen vinden met hulp van het publiek. Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij is die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam. Ajax had die dag uit tegen De Graafschap gespeeld. Op het station van Hilversum stappen ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer loopt in z’n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend blijft op het perron.

Zware mishandeling
Als hij in de stationshal loopt, komt hij een groep van ruim tien Feyenoord-aanhangers tegen. Ze zijn wat rumoerig en roepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het één op het andere moment wordt de Assenaar aangevallen. Een aantal mannen en vrouwen deelt rake klappen uit. Het slachtoffer loopt door de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op:

een gebroken oogkas
blauwe ogen een gebroken neus en
meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.
De mishandeling staat op bewakingsbeeld. De nummers op de foto’s corresponderen met de onderstaande nummering.

Signalementen

Verdachte 1:
man
blanke huidskleur
stevig postuur
kort, donkerblond haar
droeg een zwart T-shirt met wit logo op borsthoogte links
had een grijze geruite korte broek aan
droeg donkere schoenen.

Verdachte 2:
man
blanke huidskleur
slank postuur
kort, donkerbruin haar
had een donkere zonnebril op
droeg een zwart T-shirt met korte mouwen
had een lichtkleurige driekwart broek aan
droeg lichtkleurige sneakers.

Verdachte 3:
man
blanke huidskleur
gezet postuur
kortgeschoren donkerbruin haar en baard
droeg een zwart T-shirt met korte mouwen en gekleurde opdrukken
had een lichtkleurige driekwart broek aan
droeg sneakers met lichte en donkere vlakken
had een gouden ketting om zijn nek.

Verdachte 4:
vrouw
blanke huidskleur
leeftijd 25 tot 35 jaar
normaal / iets gezet postuur
lang, bruin haar
droeg een zwart mouwloos shirt
had een blauwe spijkerbroek aan
droeg zwarte schoenen
had een rood geruit overhemd om haar middel geknoopt
droeg een zonnebril.

Verdachte 5:
vrouw
blanke huidskleur
leeftijd 25 tot 35 jaar
lang, blond haar
gezet postuur
droeg een witte blouse met een roze hemdje eronder
had een blauwe spijkerbroek aan
had een zwarte schoudertas bij zich.

Vragen
Herkent u de verdachten of weet u misschien wie deze agressieve Feijenoord-aanhangers zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

To Top