112Vandaag

Provincies

Twee doden bij Duinrell

politie

Wassenaar – Twee mannen die afgelopen nacht uit een auto die te water was geraakt bij attractiepark Duinrell in Wassenaar werden gehaald, zijn in het ziekenhuis overleden. Een derde man is in het ziekenhuis aangehouden.

De drie zaten in een wagen die vanaf de parkeerplaats van het attractiepark vannacht om 03:15 in het water terecht kwam.

Het zou, volgens getuigen van de reddingsactie, gaan om mannen met een Slowaakse nationaliteit.

Hulpverleners kwamen meteen op de melding af. Duikers van de brandweer hielpen een van de mannen die nog zelfstandig uit de auto wist te komen op de kant. De andere twee moesten uit de auto worden gered. Ze werden hierna al op de parkeerplaats gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd waar de twee mannen uiteindelijk overleden. De auto moest met een speciale kraan uit het water worden gehaald.

De politie doet met de Afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzoek naar het ongeval waarbij geen andere auto betrokken was. Vandaag wordt onder andere sporenonderzoek verricht.

De man die zelfstandig uit het voertuig kwam, een 28-jarige zonder vaste woon- en of verblijfplaats, werd in het ziekenhuis aangehouden. Hij was mogelijk de bestuurder. De politie zegt dat dit een standaard procedure is bij een dergelijk ernstig ongeluk.

To Top