Grote brand in oude Jonker Fris fabriek in Heusden

Heusden – Op het industrieterrein aan de Nieuwe Maasdijk in Heusden is zondagavond een grote brand uitgebroken. De vlammen slaan uit het dak van de oude Jonker Fris fabriek. Er is opgeschaald naar grote brand.

De brandweer werd zondagavond gealarmeerd voor een brand in een bedrijfspand aan de Nieuwe Maasdijk in Heusden. De brandweer kon de brand in eerste instantie niet vinden maar als snel sloegen de vlammen uit het dak van de oude fabriekshallen van Jonker Fris.

De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Dit betekend dat er meerdere brandweerkorpsen uit de regio zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden.

Het bedrijf Jonker Fris was een groenteconservenfabrikant, in 2008 sloot het bedrijf waarna de fabriekshallen leeg kwamen te staan.