112Vandaag

Provincies

Woninginbreker gepakt in Rotterdam

Rotterdam – Agenten hebben donderdagmiddag een woninginbreker aangehouden na een melding van een alerte getuige. Deze zag dat de 22-jarige verdachte een raam kapot maakte en via het gat een woning inging op de Mecklenburglaan.

Politiemensen gingen na de melding direct naar de woning en zagen de inbreker binnen in de kamer staan. De politiemensen kropen ook door het vernielde raam naar binnen en hielden de 22-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte.

Meld verdachte situaties

Zo blijkt dat snel melden van verdachte situaties bij de politie heel belangrijk is. De politie is daar ook zeer dankbaar om. Ziet u verdacht gedrag of bent u getuige van een strafbaar feit, twijfel niet en geef het dan direct door aan de politie via het alarmnummer 112. De politie registreert wat u vertelt over de situatie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

Bel 112

Bel 112 bij spoed of heterdaad; het gaat dan om spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties, wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Ook wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde.

Op de hoogte blijven

Als u op de hoogte wilt blijven van wat de politie met uw melding heeft gedaan, dan wordt u geïnformeerd zodra de politie ter plaatse is, of u wordt naderhand gebeld.

Andere informatie voor de politie of vragen kunt u altijd doorgeven via het nummer 0900-8844.

To Top