112Vandaag

Noord-Brabant

Overval op woning in Steenbergen

Politie auto met zwaailichten

Steenbergen – Dinsdagmiddag rond 16.30 uur meldden bewoners van een woning aan het Waterhoefke in Steenbergen dat er zojuist twee onbekende mannen vertrokken waren uit hun woning na een overval.

De richting waarin de twee mannen waren weggegaan was bij de bewoners niet bekend. De mannen maakten een onbekend geldbedrag buit na een bedreiging met een mes. Meteen zijn meerdere politieauto’s naar het adres gereden om hulp aan de slachtoffers te bieden en uiteraard om te zoeken naar de twee overvallers. In de tussentijd werd ook alvast een Burgernet bericht verstuurd met daarin het signalement van de daders. In het bericht werden Burgernet abonnees opgeroepen om mee uit te kijken naar de twee overvallers. Een zou een ‘Nederlands uiterlijk’ hebben en de ander een Aziatisch. Ook zou een van de mannen een bivakmuts hebben gedragen, terwijl de ander een zwarte jas met capuchon aan zou hebben. Helaas zijn de daders niet gepakt en is de Burgernetactie afgesloten.

Onderzoek loopt
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het politieonderzoek ook is afgesloten. In tegendeel. Agenten zijn volop bezig met het onderzoek naar deze overval waarbij de slachtoffers heel erg zijn geschrokken. Inmiddels is een aangifte opgenomen en ook hebben de bewoners die aanwezig waren in de woning hun ervaringen kunnen delen met de rechercheurs die de zaak hebben opgepakt.

Wie weet meer?
De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen die meer informatie hebben over deze lafhartige daad. Hebt u bijvoorbeeld een vreemde auto in de straat zien staan, of verdachte personen zien rondlopen in de buurt van het Waterhoefke in Steenbergen voor of na de overval, of hebt u andere informatie die kan leiden naar deze twee overvallers?

To Top