112Vandaag

Provincies

Twee beveiligers in onderzoek naar dodelijk handgemeen vrij gelaten

Jip Jurg

Rotterdam – De politie heeft twee verdachten in het onderzoek naar het overlijden van een 32-jarige Rotterdammer na een vechtpartij op het Schouwburgplein, in vrijheid gesteld. Het gaat om de 27- jarige man uit Schiedam en een 37- jarige man uit Den Haag. De twee mannen blijven verdachten in het onderzoek.

Jip Jurg
De hoofdverdachte, een 37-jarige Rotterdammer, zit nog steeds vast. De aanhouding van de man is maandag getoetst door de rechter-commissaris. Hij zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij geen contacten met de buitenwereld kan onderhouden, alleen met zijn advocaat.

De 32-jarige Jip Jurg werd zondag 28 januari levenloos in zijn woning gevonden. Hij was twee dagen eerder, in de nacht van vrijdag op zaterdag, betrokken geweest bij een vechtpartij voor de Rotterdamse schouwburg. Sectie heeft uitgewezen dat hij aan inwendig letsel is overleden. Vorige week woensdag meldde de Schiedammer zich op het politiebureau en werd hij aangehouden. De twee andere verdachten meldden zich afgelopen vrijdag op het politiebureau en werden toen aangehouden.

Informatie of beelden?
Het rechercheteam wil nog steeds in contact komen met mensen die op en rond het Schouwburgplein waren in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.30 en 03.45 uur. Er waren op dat moment veel bezoekers van het International Filmfestival Rotterdam. Het team komt graag met mensen in contact die de vechtpartij hebben gezien of andere informatie hebben over wat er voorafgaand aan het incident is gebeurd. Weet u andere details of heeft u camerabeelden die van belang kunnen zijn voor dit onderzoek? Neemt u dan alstublieft contact op met het onderzoeksteam via de gratis opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond
Morgen besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. De uitzending is om 20.30 uur op NPO 1. Ook het lokale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond besteedt aanstaande donderdag om17.15 uur aandacht aan deze zaak.

To Top