112Vandaag

Noord-Brabant

Politie vraagt hulp bij twee raadselachtige incidenten

vuurwapen

Tilburg, Oisterwijk – Het politieteam Groene Beemden heeft twee zaken in behandeling die een compleet raadsel zijn voor hun. Er zijn twee serieuze meldingen gedaan de afgelopen week maar er zijn geen aangevers bekend en al helemaal geen verdachten. Het team wil dit graag onder de aandacht brengen om tips al dan niet anoniem, te krijgen om deze zaken toch op te kunnen lossen.

Op vrijdag 2 februari 2018 meldde zich een man aan het bureau. Hij verklaarde getuige te zijn geweest van een ernstig incident. Op vrijdagmorgen om 10.45 uur liep hij op de Borodinistraat. Op een gegeven moment zag hij drie mannen achter elkaar aan rennen. De twee achterste mannen belaagden de voorste en pakten een tas af die de man bij zich had. Het slachtoffer gilde het uit. Toen de twee verdachten wegrenden viel er een vuurwapen op straat. Eén van de mannen pakte het weer op en rende weg. De getuige had geen telefoon bij zich en kon dus niet bellen. Hij is zo snel mogelijk naar de politie gegaan. Tot op heden heeft zich geen slachtoffer gemeld. Maar de politie wil deze zaak, alleen al omdat er een vuurwapen bij betrokken is, op lossen. In de omgeving is een buurtonderzoek gedaan maar niemand had wat gezien. Wie heeft er wel iets van deze straatroof gezien? Wie heeft er informatie over dit misdrijf? Meldt dit bij ons of bij Meld Misdaad Anoniem. We roepen ook het slachtoffer op om aangifte te doen of het incident te melden via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999

Tweede incident
Op zaterdag 3 februari 2018 belde een man die aangaf getuige geweest te zijn van een ernstig incident. Om 17.30 uur die dag zag hij dat een auto met piepende remmen stopte op de Baksevenweg in Oisterwijk. Hij zag dat enkele personen uit de auto sprongen en dat een andere persoon naar buiten rolde. Hij zag dat de man, die op de grond lag, met mogelijk een vuurwapen bedreigd werd. De getuige schrok zo dat hij maakte dat hij weg kwam en belde de politie. Verschillende surveillance-eenheden werden naar de locatie gestuurd. De agenten troffen alleen maar de getuige die erg geschrokken was. Slachtoffer en verdachten waren al weg in de auto. Die auto zou een klein model zijn, mogelijk een Volkswagen Polo oud model. Het is ook mogelijk dat een bestuurder van een witte Ford Transit, die ook over die weg reed, getuige is geweest van het incident. Tot op heden heeft zich niemand gemeld die slachtoffer geweest is. Ook deze zaak willen we graag oplossen, alleen al omdat ook hier sprake is van een vuurwapen. Wie heeft er wel iets van dit incident gezien? Wie heeft er informatie over dit misdrijf? Meldt dit bij ons of bij Meld Misdaad Anoniem. We roepen ook het slachtoffer op om aangifte te doen of het incident te melden via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999.

To Top