112Vandaag

Buitenland

Nederlander zwaargewond in Tirol na mishandeling door landgenoten

logo polizei

Kirchberg – In wintersportplaats Kirchberg in Oostenrijk is een 20-jarige Nederlander in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar mishandeld. Bij de mishandeling zijn acht Nederlanders betrokken en door de Oostenrijkse politie opgepakt. Van de acht verdachten zit nog één hoofdverdachte vast. De mishandelde man ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis.

De Oostenrijkse krant Tiroler Zeitung meldt dat de vechtpartij begon in een café, de beveiliging van kroeg zou alle Nederlanders de kroeg uit hebben gezet. Eenmaal buiten ging het gevecht verder, waarna de 20-jarige man zwaargewond achterbleef.

De zwaargewonde Nederlander werd eerst naar de eerste hulp in St. Johann gebracht en later naar de kliniek in Innsbruck. Waar vastgesteld werd dat hij zijn dijbeen en meerdere ribben heeft gebroken en verwondingen aan zijn hoofd heeft opgelopen.

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken laat aan NU.nl weten dat hij nog niet kan bevestigen dat er een Nederlander in het ziekenhuis ligt.

Ook laat de woordvoerder tegen over Nu.nl weten dat er acht Nederlanders waren opgepakt, waarvan er nog een vastzit. Met de persoon die nog vastzit heeft Buitelandse Zaken contact.

To Top