112Vandaag

Buitenland

Dieven met auto’s vol sinaasappelen aangehouden

sinaasappelen

De Spaanse politie heeft in de buurt van Sevilla niet-alledaagse boeven gevangen. Agenten hielden vijf personen aan die 4 ton aan sinaasappelen hadden gestolen. Het fruit werd vervoerd in drie auto’s die zo barstensvol zaten, dat sinaasappelen op straat rolden toen een zijdeur werd geopend meldt HLN.

De tot de nok toe gevulde auto’s trokken de aandacht van de politie, die twee daarvan na een korte achtervolging kon staande houden. De bestuurders verklaarden volgens persbureau Europa Press er een lange reis op te hebben zitten en zeiden dat ze de sinaasappelen onderweg van de grond hadden opgeraapt. De agenten geloofden er weinig van.

Na een controle bleek het fruit gestolen en trof de politie niet veel later ook de derde auto met sinaasappelen aan. Twee broers en een echtpaar met zoon zijn vanwege de diefstal aangehouden.

To Top