112Vandaag

Noord-Brabant

‘Slachtoffer’ van beroving gepakt voor valse melding

centralist

Eindhoven – Agenten hielden zaterdagochtend rond 4.00 uur een 28-jarige man uit Veldhoven aan voor misbruik van 112. Kort daarvoor kwam bij de 112-alarmcentrale een melding binnen over een beroving met een mes bij het Centraal Station in Eindhoven.

Er was een duidelijk signalement bekend en agenten gingen met spoed richting het station. Onderweg zagen ze op de Vestdijk bij de verkeerslichten een man staan die volledig voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd daarop aangehouden.

‘Dader’ blijkt melder
Al gauw bleek dat er helemaal geen beroving had plaatsgevonden bij het station. Sterker nog: de aangehouden man bleek zelf de melder en zijn eigen signalement te hebben opgegeven. Dit bleek onder andere toen de melder werd teruggebeld en de telefoon van de ‘verdachte’ af ging in de politiebus.

To Top