112Vandaag

Noord-Brabant

Dealer verstopte drugs in zijn woning in Waalwijk

cocaine

Waalwijk – Na een kort onderzoek heeft de politie vrijdag een drugsdealer aangehouden. De verdachte had zijn voorraad drugs in zijn huis verstopt.

Verschillende anonieme tips hebben agenten van het politieteam Langstraat op het spoor gezet van een drugsdealer. Bij het team waren meerdere meldingen binnen gekomen dat er vanuit een woning in de wijk Meerdijk gedeald zou worden. Er werd een onderzoeksteam samengesteld die de meldingen onderzocht. Al snel kwamen ze uit bij een woning waar het om ging en bij de 25-jarige bewoner. Er werd besloten om op vrijdag 2 februari 2017 actie tegen de dealer te ondernemen. Al snel had het team enkele kopers gesproken die drugs van de verdachte hadden gekocht. Om 21.40 uur werd de verdachte op straat aangehouden en om 22.00 uur viel de politie het huis binnen. In de woning werd bijna 40 gram harddrugs en enkele tientallen grammen softdrugs gevonden. Alles is in beslag genomen en de verdachte is naar het bureau gebracht. Hij zal maandag voor de Rechter-Commissaris geleid worden.

Melden helpt
De politie moet het, in dit soort zaken, hebben van informatie die anderen met ons delen. Het is dan ook van groot belang, voor de veiligheid van uw eigen omgeving, dat u dit soort zaken aan ons meldt. Zo kunnen we ook uw wijk veiliger maken omdat het ondertussen toch wel duidelijk is dat drugs en geweld makkelijk samen gaan. Ziet u zaken waarvan u denkt dat die het daglicht niet kunnen verdragen meldt dit dan:
– via de banner onder dit bericht of,
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Consequenties
Naast het feit dat de verdachte is aangehouden en hij zich voor de rechter moet verantwoorden zullen onze onderzoeksresultaten ook aan de gemeente doorgespeeld worden. Het beleid van de gemeente is om een woning te sluiten waar meer dan 0,5 gram harddrugs aangetroffen wordt. Deze verdachte loopt dus ook dit risico, en niet alleen hij maar ook zijn medebewoners die van niets wisten.

To Top