112Vandaag

Friesland

Politie zet beelden overvallers supermarkt op YouTube

Leeuwarden – Op vrijdagavond 12 januari rond 21 uur werd een supermarkt aan de Wilgenstraat in Leeuwarden overvallen door twee gewapende mannen. Zojuist hebben we beelden van de overval op ons YouTube-kanaal gezet. Wie herkent de overvaller en heeft tips voor ons?

Beide overvallers waren gemaskerd en bedreigden het personeel en twee klanten met een vuurwapen en een mes. Uiteindelijk gingen ze er vandoor met een geldbedrag in de richting van de Eikenstraat. We startten direct een onderzoek maar dat heeft nog niet geleid tot aanhouding van de verdachten. Zie hier de beelden op YouTube.

Verdachten
De man met het mes is vermoedelijk een lange, lichtgetinte man. Hij had een stoppelbaardje en droeg een donkere glimmende jas met daaronder een grijze hoodie met capuchon. Hij droeg lichtgrijze nikes met een wit logo aan de zijkant. De verdachte met het vuurwapen is vermoedelijk ook lichtgetint en droeg donkere kleding.

Vragen
Na de overval hebben we foto’s van de verdachten op onze site gezet. Op ons Youtube kanaal zijn nu de bewegende beelden te zien. Wie herkent, ondanks dat hun gezichten niet te zien zijn, de verdachten? Misschien herkent iemand het loopje of de ogen van de verdachte met het vuurwapen. Mogelijk zijn de mannen te herkennen aan hun kleding. De verdachten kwamen lopend aan bij de supermarkt. Wie heeft hen gezien voor ze bij de supermarkt aankwamen? Mogelijk droegen ze toen nog geen bivakmuts. Rond het tijdstip van de overval voetbalde Cambuur en waren er veel mensen op de been. Dit maakt de kans dat iemand ze voor of na de overval heeft gezien groter.

Tips
Heb je antwoord op een van onze vragen of andere informatie die van belang kan zijn voor ons onderzoek? Laat het ons weten via 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

To Top