112Vandaag

Provincies

Meisje (3) in huis met dode moeder

blog

In een woning in de wijk het Nieuwe Westen in Rotterdam is onlangs een meisje van drie jaar aangetroffen dat alleen was met haar dode moeder. Hoe lang de peuter samen met haar overleden moeder in huis verbleef, is niet bekendgemaakt. Volgens de regionale zender RTV Rijnmond gaat het vermoedelijk om een week. De politie noch de gemeente Rotterdam wil dit bevestigen.

De 41-jarige vrouw is een natuurlijke dood gestorven. Het meisje maakt het naar omstandigheden goed. Ze is opgevangen in een pleeggezin.

De zaak kwam aan het rollen toen de benedenburen last kregen van waterlekkage. Dat water kwam uit de kraan van de bovengelegen woning. Het 3-jarige kind had de kraan aan laten staan toen ze op zoek was gegaan naar eten en drinken.

De buren alarmeerden de huisbaas. Die schakelde de politie in om de deur open te krijgen. Toen werden de dode vrouw, het kind en een hond gevonden.

Wethouder Sven de Langen informeerde de gemeenteraad donderdag met een brief. Daarin schrijft hij dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een onderzoek is gestart. De dood van de vrouw was daarvoor niet bekendgemaakt.

Familie boos

De familie van de dode vrouw is boos op de hulpverlening. “Mijn zus heeft zelf diverse hulpkreten naar diverse instanties gestuurd. Die hebben ons als familie laten weten dat ze erbovenop zaten. Hoe kan dit dan een week onopgemerkt blijven?”, zegt een van de zussen vrijdag tegen RTV Rijnmond.
“We hebben alles binnen onze mogelijkheden gedaan om onze zus te helpen”, vervolgt de zus. “Tot gedwongen opname aan toe. Maar helaas weigerde onze zus de laatste tijd al het contact met ons.”

Wethouder De Langen bevestigt dat moeder en dochter in beeld waren bij hulpverleningsinstanties. De familie verwacht een diepgravend onderzoek.

“Wij kregen te horen van de kinderbescherming: ‘we hebben de zaak vanwege de rust van de familie buiten de media weten te houden’. Ik denk dat het eerder is geweest om dit onder de pet te houden.”

To Top