112Vandaag

Provincies

Demonstratie op Utrecht Centraal, politie grijpt in

Het is onrustig in de stationshal van Utrecht Centraal. Daar werd een demonstratie gehouden door Koerden, tegen het Turkse militaire ingrijpen in de Syrische regio Afrin.

Volgens de politie leek het in eerste instantie een rustige demonstratie, maar kwam het later toch tot een confrontatie met tegendemonstranten. Wat voor groep dat precies is is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om Turken. “Op dat moment hebben we ingegrepen”, zegt een woordvoerder. “Daarbij zijn ook honden en de politie te paard ingezet.”

De twee groepen zijn volgens de politie “met veel inzet” van elkaar gescheiden. De groep Koerden is nog in de stationshal, de groep tegendemonstranten staat buiten. Of er voor de demonstratie van de Koerden een vergunning was, is onduidelijk.

Of de demonstratie gevolgen heeft voor het treinverkeer of treinreizigers is niet bekend. De politie kan ook nog niets zeggen over eventuele aanhoudingen.

To Top