112Vandaag

Gelderland

Dode bij ongeval op de A30

Ongeval A30

Ede – Vannacht rond 02.30 heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de A30. Door onbekende oorzaak is een auto, die reed vanuit Arnhem in de richting van Lunteren tegen de vangrail geraakt. Hierna kwam deze in tegengestelde richting op de snelweg te staan.

Een tweede voertuig heeft te weinig tijd gehad om het eerste voertuig te ontwijken. Hierdoor ontstond tussen beiden een frontale aanrijding waarbij de bijrijder van het eerste voertuig om het leven is gekomen. Het betreft een 24-jarige man uit Ede. De overige 2 slachtoffers hebben beiden een hoofdwond die gehecht moest worden en een van hen heeft een gekneusde knie.

Ongeval A30

De rijbaan moest in beide richtingen worden afgesloten. Verkeer werd omgeleid. De snelweg was ruim 4 uur dicht, ook vanwege reparatie aan de vangrail.

To Top