112Vandaag

Friesland

Vandalen leggen fietsen op het spoor, trein rijdt eroverheen

trein aanrijding fietsen

Op het station van De Westereen in Friesland zijn gisteravond laat vijf fietsen op het spoor gelegd. Ze lagen opgestapeld bij een spoorwegovergang. De machinist van een trein richting Groningen kon niet op tijd remmen en reed over de fietsen heen.

In de trein van Arriva zaten ongeveer 75 passagiers, meldt RTV Noord. De passagiers moesten lang wachten op vervangend vervoer. De trein raakte beschadigd. Twee van de fietsen zaten verwrongen in het chassis van de trein.

Agenten hebben de andere drie fietsen meegenomen om uit te zoeken van wie ze zijn. ProRail wil de daders aansprakelijk stellen voor de schade en heeft daarom samen met de politie een onderzoek ingesteld. Dat zal zich richten op poging tot doodslag.

To Top