112Vandaag

Noord-Brabant

Onderzoek naar zware explosie bij woning in Den Bosch

Explosie Den Bosch

‘s-Hertogenbosch – De politie is een onderzoek begonnen naar een zware explosie bij een woning aan De Bossche Pad in ’s-Hertogenbosch. Vanmorgen rond 3.30 uur kreeg de politie een melding over een enorme knal in die straat.

Toen agenten een kijkje gingen nemen bij De Bossche Pad zagen ze bij een woning een zeer zwaar beschadigde voordeur. Door de explosie bleek de deur, ruit, deurkruk, kozijn en een geparkeerd voertuig beschadigd. In de woning sliep op het moment van de explosie een gezin met een jong kind. Zij bleven ongedeerd.

Explosieven-expert
Onderzoek door een explosieven-expert van de politie wees uit dat er zeer waarschijnlijk sprake is geweest van een zware vuurwerkbom die op de deurklink van de voordeur werd geplaatst. De politie is een onderzoek begonnen naar de achtergrond van deze ernstige vernieling. Er wordt met het gezin gesproken, ook worden buurtbewoners gevraagd om informatie te delen met de politie.

Informatie kan worden doorgegeven via het tipformulier of op 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook: 0800-7000.

To Top