112Vandaag

Provincies

5 jaar cel geëist voor man die wielrenner doodreed. ‘Dit was een vermijdbaar ongeval’

rechter kijkt scherm

Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant heeft vijf jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van tien jaar geeist tegen een een 48-jarige man uit Terneuzen. Hij veroorzaakte op 17 juli 2017 een zwaar verkeersongeval in Hulst waarbij een 60-jarige man overleed.

Volgens het OM nam de man die dag “op de koop toe” dat zijn handelen de dood van een andere verkeersdeelnemer tot gevolg zou kunnen hebben. Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk: “Dit was een vermijdbaar ongeval. Verdachte heeft als verkeersdeelnemer willens en wetens heel veel risico’s voor lief genomen. Als hij zich had gehouden aan de regels die voor ons allemaal gelden dan was dit ongeval niet gebeurd. Dat is wat ik hem zwaar aanreken.”

De verdachte werd de afgelopen jaren al vele malen indringend geconfronteerd met zijn foute gedrag, door de politie én door de rechter. De Terneuzenaar mocht al 7 jaar geen enkel voertuig meer besturen en had een rijontzegging wegens eerdere verkeersovertredingen. Ook op 17 juli had hij fors gedronken en versuffende medicatie ingenomen. De man reed die bewuste dag op een weg die alleen bedoeld was voor bestemmingsverkeer. Hij negeerde waarschuwingsborden voor gevaar en negeerde de snelheidsbeperking die daar van kracht was wegens wegwerkzaamheden. Uiteindelijk raakte hij de macht over het stuur kwijt met reed tegen de 60-jarige man aan die daar aan het fietsen was.

To Top