112Vandaag

Buitenland

Haar Tinder-ex kwam plots naast haar in de gym trainen, enkele minuten later was Molly dood

Tinder

De 23-jarige Molly McLaren werd op 29 juni vorig jaar in haar auto op een parkeerplaats in het Britse Kent doodgestoken met een keukenmes. De dader was haar 26-jarige ex, Joshua Stimpson, die ze via Tinder had leren kennen. Toen het uit was, stalkte hij haar, tot in de gymzaal. Enkele minuten later haalde de man een laatste, fatale keer uit. Stimpson staat nu terecht voor die feiten. De jury kreeg gisteren huiveringwekkende beelden van veiligheidscamera’s te zien.

Joshua Stimpson werd op de parkeerplaats in Chatham in Kent aangehouden waar hij net zijn ex in haar Citroën C2 had doodgestoken. Op bodycambeelden van de politie is Stimpson te zien met een bebloede T-shirt. “U moet mij hebben”, zei hij. Stimpson geeft toe dat hij schuldig is aan doodslag maar ontkent dat het moord was. Volgens de aanklager had Stimpson nochtans “de executie van Molly nauwgezet voorbereid” en “volgde hij haar doen en laten om het moment uit te kiezen om haar te doden”.

Joshua Stimpson en Molly McLaren hadden elkaar via Tinder ontmoet en hadden zeven maanden lang een relatie. Twaalf dagen voor haar dood had de universiteitsstudente het met Joshua uitgemaakt.

De jury kreeg gisteren in het Maidstone Crown Court schokkende beelden van bewakingscamera’s te zien. Molly is daarop aan het fitnessen in de Pure Gym bij het winkelcomplex Dockside in Chatham. Even later komt Stimpson binnengewandeld en legt zijn matje naast dat van zijn ex. Molly stapt op hem af en vraagt hem: “Volg je mij?” De volgende beelden die afgespeeld werden in de rechtszaal waren die van de bodycam van de politie. Stimpson zat onder het bloed.

To Top