112Vandaag

Noord-Brabant

Vermoorde man Breda mogelijk lid van Rabobankbende

PD Breda

Bladel, Breda – Aan de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw uit Bladel wordt dinsdag opnieuw aandacht besteed in Opsporing Verzocht. Het onderzoeksteam heeft sterke aanwijzingen dat één van de daders eerder dit jaar is overleden. Het gaat om de 25-jarige man die op dinsdag 9 januari 2018 dood werd gevonden in een woning aan de Roeselarestraat in Breda. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

De man kwam in de loop van het onderzoek bij de recherche als verdachte in beeld dankzij uitgebreid onderzoek in de woning van het slachtoffer. Forensisch experts vonden daar sporen die wezen in de richting van de man die eerder deze maand in de woning in Breda werd gevonden. Op basis van de sporen en verder onderzoek gaat de politie ervan uit dat de 25-jarige man één van de overvallers is geweest.

Details
Ook de andere dader zou volgens het team gezocht moeten worden in de regio Breda. Het team maakte vorige week meer details bekend over de overval. De politie houdt er onder meer sterk rekening mee dat de zaak in verband staat met een reeks van overvallen die vorig jaar werden gepleegd in Roosendaal, Venlo en Zundert. De daders zouden verder mogelijke voorverkenningen hebben gedaan en gebruik hebben gemaakt van een Jumbo-tas.

Opsporing Verzocht
Op 12 september 2017 werd in Opsporing Verzocht ook al stilgestaan bij de overval in Bladel. Aanstaande dinsdag worden alle feiten uit het onderzoek tot nu toe op een rijtje gezet. Het team is ervan overtuigd dat er mensen zijn die precies weten wat het verhaal achter deze overval is, maar daarover hun mond houden en hoopt op veel tips. Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond vanaf 20.30 uur uitgezonden op NPO1.

To Top