112Vandaag

Buitenland

Vier doden bij ongeval met traumahelikopter

traumahelikopter

Philippsburg – Dinsdagmiddag rond 13:00 is een sportvliegtuigje in botsing gekomen met een helikopter in het Duitse Philippsburg (Karlsruhe). De politie meldt dat 4 mensen zijn omgekomen, de twee piloten in de traumahelikopter en twee mensen in het sportvliegtuigje.

DRF Air Rescue meldt dat een van hun helikopters bij het ongeval is betrokken. De traumahelikopter zou bezig zijn geweest met een trainingsvlucht.

Ze kwamen met elkaar in botsing tussen Rheinhausen en de Erlichsee. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onbekend.

In het begin was het onduidelijk get ongeval plaatsvond op een bewoond of onbewoond gebied. Philippsburg, gelegen in het noorden van het district Karlsruhe, staat vooral bekend als de locatie van een kerncentrale. De stad heeft meer dan 13.000 inwoners.

To Top