112Vandaag

Buitenland

“Interpol slaat alarm: truck met 33.500 liter chemicaliën gestolen”

Belgische politiebus met spoed

België – Een dag nadat het dreigingsniveau in België is verlaagd werd van drie naar twee, slaat Interpol alarm over een diefstal van een vrachtwagen met 33.500 liter chemicaliën in het West-Vlaamse Zedelgem.

Dat melden verschillende internationale media. Interpol zou alle Europese politiediensten hebben aangemaand extra alert te zijn aan de grensposten.

Zowel Britse als Spaanse en Italiaanse media berichten over een grote Europese klopjacht naar een gestolen vrachtwagen met 33.500 liter chemicaliën. Volgens de Spaanse media zou de stof kunnen gebruikt worden om explosieven te produceren, maar volgens het parket van Brugge en de federale politie zijn daar voorlopig geen aanwijzingen voor. Het parket en de politie bevestigen wel de diefstal. De zaak wordt verder onderzocht.

De kentekenplaat van het voertuig is 1-QEB-708, maar de dieven hebben die mogelijk verwisseld om gemakkelijker de grens te kunnen oversteken.

Volgens internationale media waarschuwt Interpol alle Europese politiediensten. Interpol zelf heeft nog niet gereageerd.

To Top