112Vandaag

Buitenland

Auto rijdt tankstation binnen: één dode en twee zwaargewonden

Politieauto's in België

Drogen – ​Bij een ongeval gisteravond rond 21.30 uur is een wagen ingereden op een winkel aan een tankstation op de E40, ter hoogte van het Belgische Drongen richting Brussel. Eén persoon is overleden en er zijn twee zwaargewonden die buiten levensgevaar zijn, meldt HLN.

De auto stond volgens ooggetuigen aan de pomp en reed om een nog onbekende reden met hoge snelheid in op de winkel. De chauffeur kwam er lichtgewond vanaf, maar hij leek verward.

De medewerkers waren enorm onder de indruk. Zij zagen de wagen aan de pomp en hoorden erna een grote knal. “Ik snap het niet”, zegt een medewerker. “Ik zag hem aan de pomp en voor ik het wist, hoorde ik een grote knal en waren er brokstukken overal. Chaos, paniek en ongeloof.”​

Eén ooggetuige zag het van dichtbij gebeuren. “Het was alsof een bom ontplofte, ik maakte me klein en zag hoe rekken en andere brokstukken alle kanten uitvlogen. Het was rampzalig. Na enkele minuten had ik pas door dat het om een wagen ging. En dan zag ik de mensen liggen. Ongelofelijk. Die personen aan de koffiemachines moeten een zware klap gekregen hebben.”

To Top