112Vandaag

Noord-Brabant

Meerdere bewoners gered bij brand in zorginstelling ASVZ in Udenhout

Udenhout – Bij ASVZ Vincentius aan de Schoorstraat in Udenhout is in de nacht van zondag op maandag een brand ontstaan. Zes personen bevonden zich op dat moment nog in het pand en konden niet zelfstandig het gebouw verlaten. Ze waren ingesloten geraakt door de brand en rook. Begeleiders en brandweermannen wisten de bewoners te redden.

De bewoners werden in een ander deel van het complex opgevangen. Eén van hen is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij had rook ingeademd. Drie anderen werden ter plekke behandeld. Ook zij hadden rook ingeademd.

De brand brak rond 03:00 uur uit in het gebouw. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. Over de oorzaak is nog niks bekend.

Huize Vincentius is onderdeel van zorginstelling ASVZ.

To Top