112Vandaag

Noord-Brabant

Studenten kunnen op tijd vluchten voor aangestoken brand in Eindhoven

brandweer

Eindhoven – In een pand aan de Leenderweg in Eindhoven is zondagochtend 21 januari brand gesticht. Bewoners van de bovenliggende studentenwoningen kwamen met de schrik vrij. We gaan ervan uit dat het pand opzettelijk in brand is gestoken en onderzoeken dit. Wij vragen daarbij hulp van mensen die iets gezien of gehoord hebben.

In de vroege ochtend van zondag 21 januari ontstond rond 8.20 uur brand in bedrijfspand aan de Leenderweg. Boven het bedrijfspand wonen studenten die op dat tijdstip nog voor het merendeel lagen te slapen. De aanwezige studenten zijn uiteindelijk met onze hulp via een raam uit het pand gehaald. Niemand raakte gewond. De brandweer bluste de brand in het pand. Dit liep behoorlijke schade op en de studenten kunnen voorlopig niet terug naar hun woning.

Onderzoek
Forensische specialisten hebben ter plaatse naar sporen gezocht en we hebben een buurtonderzoek gedaan. Zonder dat wij dieper in kunnen gaan op de achtergronden en details, zorgen deze eerste bevindingen ervoor dat wij uitgaan van brandstichting.

Help ons, deel informatie
We doen uiteraard verder onderzoek naar deze brandstichting en zijn dringend op zoek naar getuigen die ons hierbij kunnen helpen. Heb je iets gezien of gehoord dat verband kan houden hiermee en/of heb je mogelijk beeldmateriaal dat ons kan helpen? Deel dat met ons. Dat kan door te bellen naar 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 als je liever je naam niet bekend wenst te maken. Digitaal tippen kan uiteraard ook. Vul dan het tipformulier in. Beeldmateriaal kan via dit formulier ook geüpload worden.

To Top