112Vandaag

Noord-Holland

’Mishandelde man’ filmde stiekem meisjes in de McDonald’s

uniform politie

Naar aanleiding van onrust die ontstaan is op social media over een incident bij de McDonalds in Hilversum wil de politie graag uitleg geven over deze situatie.

Vrijdagavond kwam rond 21.00 uur een melding dat een man voor overlast zorgde in de McDonalds. Hij zou stiekem meisjes filmen en is vervolgens de zaak uitgezet. Buiten op straat troffen agenten hem aan. Een gesprek aangaan was niet goed mogelijk en de man uitte provocerende teksten naar voorbijgangers. Na een aantal waarschuwingen stopte dit niet en hielden agenten hem aan voor openbare dronkenschap.

Op het politiebureau bekeken agenten met de man het filmpje op zijn telefoon. Daarop was te zien hoe hij twee vrouwen die voor hem in de rij stonden filmde en op hen inzoomde. Omdat de meldsters aangegeven hadden te willen dat het filmpje verwijderd werd, is dit in overleg met de man gedaan.

De man werd met proces verbaal voor openbare dronkenschap naar huis gestuurd. Omdat hij aangaf in de McDonalds geslagen te zijn, zullen wij de camerabeelden gaan bekijken van de McDonalds. Als iemand meer informatie heeft, dan horen wij dat graag. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

To Top