112Vandaag

Noord-Holland

Agenten krijgen klappen van wildplassers

Politieauto met zwaailichten

Goes – Een politieagent van politieteam Oosterscheldebekken heeft aangifte gedaan van mishandeling. In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg hij van een 47-jarige Belg uit Oostnieuwkerke een kaakslag. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Geweld tegen politiemensen is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet.

Omstreeks 04.00 uur wilde agenten de zoon van de 47-jarige man bekeuren, omdat hij plaste tegen de gevel van een pand aan de Lombardstraat in Goes. De jongen bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. De jongen is hiervoor aangehouden. Omdat veel mensen, bekenden van vader en zoon, zich op een vervelende manier met het gesprek bemoeiden besloten de agenten de jongen mee te nemen en in alle rust op het bureau de identiteit van de jongen uit te zoeken. De omstanders beletten de agenten om hun werk te doen en probeerden hen te hinderen toen ze in de auto wilden stappen. Ineens haalde de vader van de aangehouden jongen uit naar een van de agenten en gaf hem een kaakslag. De man is hierop geboeid, aangehouden en naar een politiecel overgebracht. Daar zit hij nu nog vast. Zaterdag wordt deze verdachte gehoord over de mishandeling.

De zoon van de man (15 jaar oud) heeft twee bekeuringen gekregen. Eentje voor wildplassen en een voor het niet tonen van een legitimatiebewijs.

Ook in Alkmaar kreeg een agent klappen van een widplasser
De politie hield zaterdagochtend een 37-jarige man aan nadat hij een politieagent een klap in het gezicht gaf.

Omstreeks 04.25 uur zagen agenten de man op het Waagplein wildplassen. Omdat de man geen identiteit kon overhandigen, besloot de politie hem te fouilleren. De man wilde hier niet aan meewerken en gaf vervolgens één van de agenten een klap in het gezicht en wilde wegrennen. De andere agent kon de man echter direct in de kraag vatten en aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

To Top