112Vandaag

Binnenland

NS: nagenoeg alle treinen rijden weer

Trein

Vandaag start de NS met nagenoeg een normale dienstregeling. Op sommige trajecten vinden nog herstelwerkzaamheden plaats na de storm. We adviseren reizigers daarom om kort voor vertrek de Reisplanner te raadplegen.

Gisteravond was de verwachting dat ongeveer negen van de tien treinen vanmorgen weer zou rijden, en dat lijkt te zijn gelukt. Honderden collega’s van NS en ProRail hebben de hele nacht doorgewerkt om omgewaaide bomen te verwijderen en kapotte bovenleidingen en andere schade als gevolg van de hevige storm van gisteren te repareren. Op een groot aantal plaatsen is dat gelukt. Op enkele trajecten wordt op dit moment nog gewerkt, zoals tussen Leiden en Schiphol en op de trajecten Arnhem-Zutphen, Eindhoven-Weert en Tiel-Geldermalsen. We verwachten dat ook deze problemen in de loop van de ochtend grotendeels verholpen zijn.

Reizigers op deze trajecten moeten rekening houden met een omreisadvies of inzet van bussen. Voor alle reizigers geldt het advies voor vertrek de reis te plannen.

To Top