112Vandaag

Buitenland

Ruim 1000 kilo coke aangetroffen tussen bananen

cocaine

Zevenbergen – Op dinsdagmiddag 17 januari werd een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een zeecontainer. Vier mannen zijn aangehouden.

In de haven van Antwerpen was een container met bananen uit Colombia binnengekomen en bij controle door de Belgische douane bleek hier cocaïne in te zitten. Onderzoek wees uit dat de container Nederland als bestemming zou hebben en daarna is direct contact gelegd met de Nederlandse politie. Met de informatie van de Belgische autoriteiten werd een plan gemaakt en de container, waar de drugs inmiddels was uitgehaald, werd gevolgd door de Nederlandse politie.

Uiteindelijk is de container gelost bij een loods in Zevenbergen. Toen er drie mannen verschenen bij de loods is direct ingegrepen en viel de politie binnen. Later werd door een vierde verdachte aangehouden. De mannen, drie Nederlanders uit Numansdorp, Barendrecht en Breda en een Griek zijn direct aangehouden. In ieder geval zullen drie van vier mannen vrijdag worden voorgeleid bij de rechter commissaris in Rotterdam.

To Top