112Vandaag

Groningen

Klopjacht op voortvluchtige tbs’er

FastNL

Groningen – Het FASTNL (Fugitive Active Search Team) van de politie jaagt op een tbs’er die verblijft in de Van Mesdagkliniek in Groningen, maar niet is teruggekeerd van onbegeleid verlof. Hij had zondagavond terug moeten zijn.

Speciale dienst
Die taak wordt uitgevoerd door FastNL, de speciale dienst die voortvluchtigen moet opsporen. De 35 leden jagen op veroordeelde criminelen die hun straf nog niet uitgezeten hebben.

Zondagavond, meteen nadat was gebleken dat de voortvluchtige niet was teruggekomen, is met het onderzoek begonnen. Er is nog geen signalement verspreid en de identiteit van de man wordt voorlopig niet bekendgemaakt. “We kijken eerst of we hem kunnen vinden zonder het publiek in te schakelen.”

Gevaar
Over het gevaar dat met zijn verdwijning gepaard gaat, worden geen uitspraken gedaan. “Maar er was in de ogen van de behandelaars geen reden om hem niet op onbegeleid verlof te laten gaan.”

To Top