112Vandaag

Noord-Brabant

CDA-raadslid (24) vervolgd voor valse aangiften

CDA

Een 24-jarige man wordt door het OM Zeeland-West-Brabant vervolgd voor het doen van valse aangiften in de periode 2013 tot en met 2016. De man zou als CDA raadslid in 2016 naar eigen zeggen meerdere malen zijn bedreigd en mishandeld en o.a. in mei en september 2016 meerdere dreigbrieven hebben ontvangen.

Daaropvolgend politieonderzoek resulteerde echter in verdenking dat de meldingen vals waren.

Het OM accepteert geen fysiek of verbaal geweld tegen personen met een publieke functie zoals raadsleden en zette dan ook stevig in op onderzoek en eventuele vervolging van verdachten.

Dat er nu sprake zou zijn geweest van het doen van valse aangifte, daar tilt het OM zwaar aan. Zeker als dat wordt gedaan door een persoon met een publieke functie. Het OM hecht veel belang aan integere vertegenwoordigers van de overheid. Daarnaast is door politie en OM veel tijd in het onderzoek gestoken. Tijd die aan andere zaken en slachtoffers besteed had kunnen worden.

Het raadslid zal zich in het voorjaar moeten verantwoorden voor de politierechter.

To Top