112Vandaag

Provincies

Verdachte zaak Anne Faber blijft vastzitten

Anne Faber

Vandaag was de eerste pro-formazitting in het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Een 27-jarige man uit Den Dolder wordt verdacht van moord, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting.

Tijdens de zitting is gesproken over de stand van zaken van het onderzoek. Het politieonderzoek is nog niet afgerond. Eerder heeft de rechter-commissaris al bepaald dat de verdachte wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum om inzicht te krijgen in zijn persoon. Dit onderzoek zal de komende periode plaatsvinden.

Vervolg
De volgende zitting is een regiezitting en staat gepland op vrijdag 23 maart om 9.00 uur. Tijdens de regiezitting wordt gesproken over de voortgang van het onderzoek en onderzoekswensen. De datum van de inhoudelijke zitting is bepaald op maandag 11 juni en dinsdag 12 juni, beide dagen om 9.00 uur.

Voorlopige hechtenis
De verdachte blijft vastzitten tot de volgende zitting.

To Top