112Vandaag

Noord-Brabant

Tilburger aangehouden na ongeval

VOA doet onderzoek

Tilburg – Woensdagnacht hield de politie omstreeks 03.05 uur op de Goirleseweg een 30-jarige Tilburger aan, nadat hij een eenzijdig verkeersongeval had veroorzaakt. Hij verkeerde onder invloed van alcohol maar weigerde echter aan een ademtest of bloedproef mee te werken. De passagier, een 31-jarige Poolse man, raakte gewond. Hij zat bekneld en werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd.

In de nacht van woensdag 10 januari 2018 werd er rond kwart over twee op de Goirleseweg een personenauto van het merk Ford aangetroffen met aanzienlijke schade. In het voertuig zat een 31-jarige man bekneld. Hij werd door de brandweer bevrijd. Hij werd met ribfracturen overgebracht naar het ziekenhuis. Naast de auto werd de verdachte, een 30-jarige man uit Tilburg, aangetroffen. De man gaf aan gereden en gedronken te hebben. Hij weigerde echter alle medische hulp. De verdachte is vervolgens aangehouden en naar het cellencomplex gebracht. Daar weigerde hij mee te werken aan een ademtest of bloedproef. Van deze weigering wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vermoedelijke toedracht
De verdachte is vanaf de Rillaerse Baan met zijn auto richting de Ringbaan-Zuid gereden. Kennelijk is hij ineens naar links uitgeweken. In de berm heeft hij een lantaarnpaal uit de grond gereden en een boom geramd. Vervolgens kwam hij in een tuin terecht. Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.

To Top