112Vandaag

Noord-Brabant

Mogelijk tweede auto betrokken bij ernstig ongeval Eindhoven

Spiegel BMW

Eindhoven – Het onderzoek naar de ernstige aanrijding die zaterdagavond plaatsvond op de Eisenhowerlaan in Eindhoven is nog in volle gang. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat een tweede voertuig betrokken is geweest bij de aanrijding en doet een nieuwe getuigenoproep.

 

Bij de aanrijding raakte zaterdagavond kort na 23.30 uur een 45-jarige vrouw uit Eindhoven zwaargewond. Ze stak met haar fiets de kruising met de Wolvendijk over toen ze werd geschept door een donkerkleurige personenauto. Die auto reed na de aanrijding door en werd even later aangetroffen op de Boschdijk. De vermoedelijke bestuurder meldde zich een dag later bij de politie.

Verhoord

De verdachte is de afgelopen dagen verhoord. Het rijbewijs van de man bleek verlopen en onder meer aan de hand van getuigenverklaringen vermoedt de politie dat de man zeer roekeloos heeft gereden. Ook zijn er indicaties dat de bestuurder tijdens de aanrijding onder invloed was van verdovende middelen.

Sporenbeeld

Specialisten van de politie hebben de auto van de verdachte uitvoerig onderzocht. Ook is er op de plek van de aanrijding nauwkeurig sporenonderzoek gedaan. Op dit moment is niet uit te sluiten dat de vrouw enkele seconden vóór de aanrijding werd aangereden of aangetikt door een ander voertuig. Zo werd op de plek van het ongeluk een buitenspiegel gevonden. Die spiegel (zie foto’s) hoort niet thuis bij het voertuig van de verdachte, maar bij een tot nu toe onbekend gebleven BMW.

Camerabeelden

Analyse van camerabeelden heeft tot nu toe nog geen duidelijkheid opgeleverd. Het onderzoeksteam is daarnaast nog altijd op zoek naar getuigen van het ongeluk. Zo zou er op het moment van de aanrijding een rijtje auto’s voor de verkeerslichten op de Eisenhowerlaan hebben staan wachten. De politie is ervan overtuigd dat de inzittenden van deze voertuigen iets hebben gezien van de aanrijding en dat nog niet hebben gemeld.

Verder onderzoek

Op dit moment wordt onder meer verder onderzoek gedaan naar de aangetroffen zijspiegel. Ook wil het team graag spreken met mensen die sinds afgelopen zaterdag een BMW hebben gezien waarvan de rechter zijspiegel ontbreekt. Een speciale oproep geldt daarbij voor bijvoorbeeld garagehouders die onlangs een BMW met deze schade ter reparatie aangeboden hebben gekregen.

Buitenspiegel

Deel je informatie

De verdachte is dinsdag in vrijheid gesteld en nog altijd verdachte. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en verkeerd buiten levensgevaar. Alle informatie is welkom op 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan op 0800-7000. Ook via onderstaand tipformulier kun je contact leggen met het onderzoeksteam.

To Top