112Vandaag

Provincies

Michael P. heeft bekend Anne Faber te hebben verkracht en gedood

Anne Faber

Michael P. heeft in een verhoor aan de politie bekend dat hij Anne Faber op 29 september heeft verkracht en om het leven heeft gebracht. Dat heeft de officier van justitie woensdag bekend gemaakt tijdens de eerste pro-formazitting voor de rechtbank in Utrecht.
De 27-jarige P. was zelf niet aanwezig in de zittingszaal. Hij werd vertegenwoordigd door zijn advocaat Niels Dorrestein.

P. wordt officieel verdacht van drie feiten. Moord dan wel gekwalificeerde doodslag, vrijheidsberoving en verkrachting van Anne Faber. De vrouw vertrok op 29 september vanuit Utrecht voor een fietstocht. Haar laatste teken van leven was een foto van haarzelf die ze stuurde vanuit Baarn naar haar vriend.

Volgens het OM is P. op enig moment Faber tegengekomen en heeft hij haar verkracht en gedood. Hij zou haar lichaam uiteindelijk hebben begraven in Zeewolde. Op zijn aanwijzing werd het lichaam van de vrouw op 12 oktober gevonden.

P. kwam in beeld nadat zijn DNA werd aangetroffen op de jas van Faber die een paar dagen na haar vermissing werd gevonden. In de auto die hij tot zijn beschikking had, werden bloedsporen van de vrouw gevonden.

De verdachte zat in een kliniek in Den Dolder. Hij was bezig met zijn re-socialisatie nadat hij in 2011 werd veroordeeld voor de verkrachting van twee minderjarige meisjes in Nijkerk.

De verdachte zal op 15 januari worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC)

To Top