112Vandaag

Buitenland

Zwangere vrouw meegesleurd door tram: moeder en foetus in levensgevaar

Belgische politiebus met spoed

Hoboken – Zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur, wilde een zwangere 21-jarige vrouw met een buggy tram 2 opstappen aan halte Jan van de Wouwer op de Antwerpsesteenweg.

De vrouw ging achterwaarts de tram op aan de middendeur van het tweede stel en trok de buggy achter zich aan de tram op, wat niet echt wilde lukken. Op dat moment sloten de deuren van het tramstel en vertrok de tram, waarbij haar voet gekneld geraakte tussen de deuren.

De jonge vrouw werd enkele meters meegesleurd en viel op het perron. Op het eerste gezicht leken de verwondingen beperkt tot enkele oppervlakkige wonden op haar bovenbeen. Ze werd ter plaatse verzorgd door speciale artsen en naar het Middelheimziekenhuis vervoerd. Wat later bleken haar verwondingen ernstiger en zelfs van dien aard dat er levensgevaar optrad voor moeder en foetus.

To Top