112Vandaag

Noord-Brabant

Luxe auto’s en motor in beslag genomen wegens onverklaarbaar vermogen

In beslag genomen motor

Eindhoven – Vandaag zijn een 52-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Eindhoven door het arrestatieteam aangehouden op verdenking van witwassen. Daarnaast werd in woning van het stel in de wijk Lievendaal een doorzoeking uitgevoerd. We namen twee luxe auto’s en een motor in beslag.

Het onderzoek van politie en justitie richt zich op witwassen, in dit specifieke geval op zogenoemde ‘windhappers’. Het aangehouden stel heeft voor zover bekend maar in beperkte mate  inkomen, maar leidt wel een luxe levensstijl. We onderzoeken waarmee de kostbare bezittingen zijn betaald, maar vermoeden dat daarvoor crimineel verkregen geld werd gebruikt. Bij de actie van dinsdagmorgen sloten naast de politie ook de gemeente en de belastingdienst aan. Ook werd een geldhond, getraind in het zoeken naar contant geld, ingezet. De man en de vrouw zijn beiden meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Mercedes afgevoerd

Drugs

Tijdens de doorzoeking van het perceel vonden we een grote zak henneptoppen. Verder troffen we een behoorlijke  hoeveelheid verdacht poeder, vermoedelijk cocaïne en enkele honderden pillen aan. Het gaat mogelijk om xtc-pillen maar dat moet nog worden vastgesteld en waarschijnlijk ook om spierversterkende  middelen.

Integrale aanpak

Politie, OM, Belastingdienst en gemeenten werken samen in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Hieronder valt ook de aanpak van onverklaarbaar vermogen. Het gaat hierbij personen met een levensstijl die niet aansluit bij hun officieel geregistreerde inkomen door bijvoorbeeld het bezit of huren van voertuigen of luxe goederen. Doordat de samenwerkende overheidsdiensten informatie samenbrengen kunnen deze adequaat worden aangepakt, zowel via de strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijk weg.

To Top