112Vandaag

Noord-Brabant

Drie arrestaties na mogelijke gijzeling Van der Valk hotel in Eindhoven

Gijzeling Eindhoven

Eindhoven – Maandagavond 8 januari heeft een arrestatieteam een einde gemaakt aan een mogelijke gijzeling in een hotelkamer van Van der Valk hotel aan de Aalsterweg. Twee Spanjaarden zijn in de kamer aangehouden. Even daarvoor is op de Eindhovenseweg in Waalre een derde verdachte Spaanse man in zijn auto aangehouden. Deze man beschikte over een wapen. De recherche onderzoekt momenteel de precieze gang van zaken.

Gijzeling Eindhoven

Foto: Dave Hendriks

Tegen 18.30 uur kreeg de politie een melding van een gijzelingsituatie in een hotelkamer. Ook zou volgens de melder een auto van de verdachte personen bij het hotel staan. Ter plaatse gekomen agenten zagen de betreffende auto op het parkeerterrein van het hotel staan. Toen deze wegreed werd de bestuurder verderop in Waalre klemgereden. Met getrokken pistolen is de man door de politiemensen uit de auto gepraat. De 40-jarige Spanjaard droeg een wapen. Hij werd geboeid afgevoerd en ingesloten.

Inmiddels was een arrestatieteam bij het hotel aangekomen. Tegen 22.00 uur gingen zij de hotelkamer binnen en troffen daar twee mannen aan. Die zijn beiden aangehouden. Het betreft een man van 39 en een van 34, beiden ook uit Spanje. De kamer is doorzocht. Het hotel hoefde niet ontruimd te worden, er raakte verder niemand gewond. De recherche onderzoekt de zaak verder. De verdachten zitten in beperkingen.

To Top