112Vandaag

Gelderland

Tweetal met verboden wapens en inbrekerswerktuig betrapt

Politieauto met zwaailicht

Dreumel – Donderdagnacht rond 02.00 uur zagen surveillerende agenten op de Margrietstraat een auto rijden waarop, bij natrekken van de tenaamgestelde van het kenteken, besloten werd om nadere controle in te stellen. De agenten keken, op grond van de algemene plaatselijke verordering (APV), in de auto op mogelijk vervoer van inbrekerswerktuig en troffen al snel het nodige aan.

De agenten zagen in het voertuig divers inbrekerswerktuig liggen, waaronder tangen en schroevendraaiers. Daarop werd de auto verder doorzocht en kwamen twee luchtdrukwapens tevoorschijn, die vallen onder de wet wapens en munitie. Beide inzittenden van de auto werden hierop aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit en het bij zich hebben van inbrekerswerktuig. De aangetroffen zaken zijn voor verder onderzoek inbeslaggenomen.

De verdachten zijn een 23-jarige inwoner van Druten en een 25-jarige man uit de gemeente West Maas en Waal. De 25-jarige is tevens aangehouden voor de wet ID. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

To Top