112Vandaag

Noord-Holland

Twee gewonden na ruzie over vuurwerk

ambulance

Haarlem – De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op nieuwjaarsmorgen op de Zuid-Brouwersstraat in Haarlem. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u hier informatie over? Neem dan contact op met de politie op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000.

Kort na middernacht ging een 57-jarige vrouw met haar familie naar de kruising van de Zuid-Brouwersstraat en de Jan Nieuwenhuizenstraat om vuurwerk af te steken. Omstreeks 00.50 uur was de schoonzoon van het slachtoffer nog bezig met het laatste vuurwerk toen er vermoedelijk vanuit een groepje van tien tot vijftien man vuurwerk naar de man werd gegooid. Toen de vrouw hier iets van zei, richtte de agressie van een van de mensen uit de groep zich op de vrouw. Aanvankelijk werd de dader door een van de anderen uit de groep gekalmeerd, maar toen de 27-jarige dochter van het slachtoffer zich ook met de zaak bemoeide, begon de dader de jonge vrouw te stompen en te slaan. De vrouw wist te ontkomen, maar vervolgens richtte de agressie van de man zich op de 57-jarige vrouw. De tweede man uit de groep, die aanvankelijk nog probeerde de zaak te kalmeren, begon zich er ook mee te bemoeien. De vrouw werd gestompt en werd mogelijk ook geraakt door een bistrosetje dat op straat stond en waar mee gegooid werd. De vrouw raakte in ieder geval buiten westen. Zij kon door omstanders worden geholpen. Zij moest zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling laten stellen.

Na het incident bleek er een 17-jarige Haarlemmer gewond op straat te liggen. Het gaat hierbij mogelijk om een van de bij de mishandeling betrokken mannen. Ook hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

To Top