112Vandaag

Noord-Holland

Hennepkwekerij aangetroffen na brand

voorkant brandweerwagen

Zwanenburg – Op donderdagmiddag kregen de hulpdiensten melding van een brand in een woning aan de Friedalaan in Zwanenburg. Bij bluswerkzaamheden werd in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding dat er rook zou staan in de portiek en het trappenhuis van een flatgebouw. Onderzoek door de brandweer wees uit dat de rook afkomstig was vanuit een kelderbox. In de box werd een hennepkwekerij aangetroffen. Verdeeld over twee ruimtes stonden er ongeveer vijfenzestig planten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

De politie nam de hennep en de bijbehorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag.

De 51-jarige bewoonster werd bij het pand aangetroffen. Zij werd door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij en de rol van de aanhouden vrouw bij de hennepkweek.

To Top