112Vandaag

Limburg

Mogelijk explosieve stoffen aangetroffen in woning in Eygelshoven

EOD

Eygelshoven – De hulpdiensten hebben vrijdagmiddag een woning aan de Laurastraat in Eygelshoven ontruimd omdat het vermoeden bestond dat zich in de woning explosieve stoffen bevonden.

In een lopend onderzoek hield de politie vrijdagochtend in Schinveld de bewoner van het betreffende pand aan.

EOD
Na de aanhouding van de verdachte is zijn woning doorzocht. De politie trof daar verschillende spullen en een stof aan waarvan niet duidelijk was wat het betrof of wat de herkomst was. Het vermoeden bestond dat het om een explosieve stof kon gaan. Daarop is de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) gewaarschuwd en werd de straat uit voorzorg afgezet.

Onbekende stof
Een en ander is door de EOD bekeken maar het is nog niet bekend om welke stof het gaat. Hiervan is een monster genomen dat door het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) onderzocht zal worden. De EOD heeft het spul geneutraliseerd om te vervoeren, zodat het elders vernietigd kan worden.

Ontruimd
Omdat niet duidelijk is wat er aangetroffen is, zijn uit voorzorg de twee naastgelegen woningen van het pand aan de Laurastraat ontruimd. De bewoners van de ontruimde panden hebben elders onderdak gekregen.

Afzetting
De afzetting van de Laurastraat zal nog enige tijd in beslag nemen. Deze wordt opgeheven zodra de EOD het spul uit het betreffende pand heeft gehaald.
Daarna kunnen de bewoners, die hun huis hebben moeten verlaten, ook weer terugkeren

To Top