112Vandaag

Buitenland

Gone in 30 seconds: dakloze man op luchthaven van Parijs neemt € 490.000 mee

500 euro biljetten

Parijs – Kerstmis kwam vroeg voor een dakloze man op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs die struikelde over twee zakken met contant geld van € 490.000, nadat hij “per ongeluk” op een deur op een van de terminals had geleund.

De man, slechts geïdentificeerd door luchthavenpolitie als een 40-jarige van Noord-Afrikaanse afkomst, bracht zijn grootste deel van zijn tijd door in afvalbakken op Charles de Gaulle International Airport eind 2017.

In december leunde hij “per ongeluk” op een deur aan een van de terminals die de ingang bleek te zijn van het kantoor van een geldverwerkend bedrijf. Het blijft onbekend waarom het bedrijf dat geld inzamelt van luchthavenwinkels, geldautomaten en aankomende vliegtuigen, de deur niet op slot had.

Het kostte de dakloze slechts 32 seconden om zichzelf te helpen door naar binnen te komen, twee tassen uit het kantoor te pakken en weg te gaan naar een gebied zonder camerabewaking.

Terwijl aanvankelijk werd geschat dat € 300.000 in de zakken zat, is het bedrag van het gestolen geld nu bijgewerkt naar € 490.000. De biljetten lijken niet traceerbaar meldt RT.

“In eerste instantie dachten we dat het een vooropgezet plan was, maar het lijkt erop dat het gewoon geluk was,” citeerde AFP van een politie-bron.

Terwijl het onderzoek aan de gang is, ontbreekt ieder spoor van de man nog steeds. “Het is mogelijk dat hij sindsdien Frankrijk heeft verlaten door België of een ander Europees land, hij zou dan in staat zijn om met het vliegtuig terug naar zijn geboorteland te gaan of een nieuw leven in de zon te krijgen”, vertelde een bron aan Le Parisien.

To Top