112Vandaag

Provincies

49-jarige Rijswijker met openstaande straf aangehouden

politiemotor

Den Haag – Het EVA-team van de politie eenheid Den Haag hield woensdag 3 januari omstreeks 07.00 uur een 49-jarige man aan voor een woning in de Meynertzhagenstraat in Wateringen. De man moet nog een gevangenisstraf uitzitten van 115 dagen.

De 49-jarige werd in 2013 door de rechtbank veroordeeld voor een overtreding van de Opiumwet. Hij moest daarvoor een geldbedrag van 23.000 euro betalen. Omdat hij dat niet deed kreeg het EVA-team de opdracht om de man op te sporen. Dit leidde woensdag 3 januari tot zijn aanhouding. De man wilde net achter het stuur van een auto stappen terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook probeerde hij onder zijn straf uit te komen door zich te legitimeren met een vals paspoort. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal alsnog zijn straf moeten uitzitten. De nieuwe strafbare feiten worden voorgelegd aan de officier van justitie.

EVA-team
Het EVA-Team houdt zich voor de eenheid Den Haag sinds 2010 actief bezig met het opsporen van veroordeelden.

Nadrukkelijk richt het team zich op veroordeelden die er alles aan doen om uit handen van politie en justitie te blijven.

To Top