112Vandaag

Noord-Brabant

Kat Luna zwaargewond door vuurwerk: 2000 euro beloning voor gouden tip

Facebook

Bergen op Zoom – Kat Luna raakte zwaargewond na een mishandeling met vuurwerk. Zijn baasje Hisham Fahmy looft een beloning uit voor de tip die leidt naar de dader van Luna’s verminking. De buurt heeft de beloning met 1000 euro verhoogd. “Help ons dit soort zieke mensen uit onze samenleving weren.”

Twee dagen voor de jaarwisseling werd Luna zijn woonplaats Bergen op Zoom geraakt door vuurwerk, met een grote wond aan de zijkant van zijn lichaam als gevolg. “We hadden Luna al een dag niet gezien”, vertelt zijn baasje Hisham aan Omroep Brabant. “Tot mijn buurman op het raam tikte. Luna was daar naartoe gevlucht, hij was duidelijk in shock.”

Succesvol geopereerd
Gelukkig kon de kat dezelfde dag nog succesvol geopereerd worden. “Hij is wel een groot stuk huid kwijt, we hopen dat er niet nog meer huid zal afsterven”, schreef Hisham zondag op Facebook. Hij belooft 1000 euro beloning voor de gouden tip.

Maar de beloning is dinsdagavond verdubbeld door de buurtbewoners van Hisham. “Het gaat ze erg aan het hart”, vertelt hij. “Ze begrijpen niet hoe iemand zoiets gedaan kan hebben.”

To Top