112Vandaag

Binnenland

Woensdag zware tot zeer zware windstoten: Schiphol schrapt ruim 100 vluchten

Ruim 100 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd in verband met de verwachte storm die woensdag over ons land trekt.

Volgens Schiphol zou het gaan gaan om vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Reizigers moeten rekening houden met vertragingen zo adviseert Schiphol. Ook adviseren zij passagiers om contact te houden met  vluchtmaatschappijen om zo niet voor verassingen te staan. Welke maatschappijen vluchten annuleren is niet bekend.

KLM laat weten woensdag 52 Europese retourvluchten te annuleren.

Storm

Woensdag krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm. In de loop van de nacht komen er lokaal zware windstoten van 80-100 km/uur voor, tijdens buien mogelijk zeer zware windstoten tot ongeveer 110 km/uur. Overdag houdt de storm aan de kust tot in de tweede helft van de middag aan. Ook dan zijn er zware windstoten van 80-100 km/uur, langs de kust mogelijk tot ongeveer 110 km/uur. Pas tegen de avond neemt de wind af. Aldus het KNMI.

 

To Top