112Vandaag

Noord-Brabant

Ravage door ontploffen zwaar vuurwerk in Eindhoven

Eindhoven – De politie zoekt mogelijke getuigen na het ontploffen van een zwaar explosief, vermoedelijk vuurwerk, aan de Uniastate kort na middernacht.

Uiteraard werd op dat moment in de hele stad vuurwerk afgestoken, maar de gevolgen van deze knal waren anders. Van minstens drie woningen sprongen de ramen stuk en één bewoonster raakte gewond aan haar hoofd door rond vliegend glas. Ze werd samen met haar zoon nagekeken en ter plaatse behandeld door de gealarmeerde ambulance. Haar zoon had last van zijn gehoord door de enorme knal.
Door de politie werden direct na het incident al diverse getuigen gehoord. Zij hadden allemaal de enorme knal gehoord, maar er is nog geen spoor van degene die het vuurwerk heeft afgestoken. De politie gaat er wel vanuit dat het om vuurwerk gaat, vermoedelijk zeer zwaar en illegaal.

Levensgevaarlijk
Illegaal vuurwerk is strafbaar. De politie treedt hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk omdat het levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt voor inwoners, hulpdiensten en de politie. Uit onderzoek blijkt dat illegaal vuurwerk in veel gevallen zo krachtig is, dat die te vergelijken is met de kracht van een aanvalsgranaat.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets weten of iets gezien hebben van het incident op de Uniastate. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Meer informatie over vuurwerk is te vinden op politie.nl.

To Top