112Vandaag

Flevoland

Man (39) dood door vuurwerk in Swifterbant: “Het explodeerde meteen”

sterretje

Swifterbant – Veel mensen waren vanmiddag getuige van van het fatale vuurwerkongeluk waarbij een man om het leven kwam. De man raakte op het moment dat het ontplofte zo zwaargewond dat hij overleed. Een toekijkend kind kreeg iets in het gezicht.

Kinderen kijken toe

De 39-jarige man was een inwoner van het dorp Swifterbant in Flevoland, zijn twee kinderen waren aan het kijken toen hun vader het vuurwerk aan stak waarna dit direct ontplofte. De kinderen die vlak bij de ontploffing stonden, zijn door het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht. Na het onderzoek bleek dat zij niet gewond zijn geraakt.

illegaal vuurwerk
De politie denkt dat het gaat om illegaal vuurwerk. Het is echter nog onbekend hoe het slachtoffer daaraan is gekomen.

De straat, Vogelwikke in Swifterbant, is afgesloten zodat er uitgebreid politieonderzoek kan plaats vinden naar hoe het vuurwerkongeluk heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer was getrouwd en laat twee kinderen achter.

 

To Top